Inspiration

Låt mig få inspirera dig...

Kläderna på den här sidan har jag skapat från 2016 och framåt. Här delar jag också med mig av platser där jag laddar batterierna och finner inspiration och fascination.

Jag börjar från början. Det var min mamma Carin Segerlund som jag fått all skaparlust av. Hon lärde ut hantverk och klokskap med humor och kärlek. Hon visade hur genom att vara en fantastisk förebild. Hon lärde mej att tro på min förmåga och det var viktigt att 'bli självständig'. Mamma var sömmerska, snickare, vävare, växtfärgare, smed. Hon hade alltid något roligt projekt på gång. 'Det är ju bara att börja - man lär sig på vägen!' Jag drömde om att bli sångerska och det blev jag. I 15 år levde jag på min sång och det hade aldrig gått om inte jag trott på min egen förmåga. Jag älskar fortfarande att sjunga men jag vill också sticka, sy, brodera, måla, tova, växtfärga, skapa. Det är att leva livet här och nu.

Jag är Carinsdotter. Kärlek!

Mamma Carin Segerlund

Röda och vita ponchos i norskt Kamgarn 

Gotland - Fårö!

Klicka på bilderna för att förstora

Poncho

Klicka på bilderna för att förstora

Poncho i Alpacka

Alpacka är ett underbart ullgarn. Mjukt och värmer fantastiskt. Noppar inte. Jag använder ofta ett ekologiskt garn som kommer från en ekologisk gård i Bolivia men köper gärna även från Ankis Design.

Jag stickar ponchos i Lin och väljer med fördel Växbo Lin. Älskar deras kvalité. Knappen på bilden har keramiker Anneli Dubra tillverkat i vit tunn lera. Varje poncho har en unik detalj.

Brun poncho i Alpacka

Helgumannens fiskeläge, Fårö 

Sedan många år tillbaka åker jag och min man Stefan till Fårö minst en gång per år.

På Fårö kan vi ostört strosa från morgon till kväll på någon av öns fantastiska stränder. Jag vet inget bättre ställe att återhämta mig efter en stressig period och få ny energi. 

Stora Gåsemora, Fårö

Langhammars raukområde, Fårö

Islandströjor

Islandströjor på mina underbara släktingar. Den blå tröjan på min bror är dock egen design.

Egenskaperna i det isländska garnet kan man kunna skriva spaltkilometer av superlativ om. 

Léttlopi (garnets namn) är gjort av 100% isländsk ull. Det tvåtrådiga garnet är är ganska tunt, men otroligt varmt och vattenavstötande! Det är alltså en tröja du går ut med utan en jacka över. På bilden ett klassiskt isländskt mönster som heter Riddari. Inget mönster gjort av mej med andra ord. Gillar du att sticka kan du ladda ner mönstret gratis på nätet. Rekommenderas! Jättekul!

Skötselråd islandströja: 

I de flesta fall räcker det att vädra ylleplagg. Vid behov, handtvätta i ljummet vatten (30°). 

Blötlägg plagget i ca 10 minuter och skölj sedan noggrant med ljummet vatten. 

Krama försiktigt ur det mesta av vattnet. Forma stickningen försiktigt till ursprunglig form och låt plantorka. Hängtorka inte ylleplagg!

Dalarna

Klicka på bilderna för att förstora

Bilder från Tällberg i Leksands kommun.

Precis som Fårö, är Tällberg i Dalarna en meditativ plats som vi också besöker minst ett par gånger per år. Det är så vackert att vi till och med förlovade oss här 2007. 

I Dalarna är man duktig på att vårda det gamla, både när det kommer till hus som traditioner. Ett traditionellt midsommarfirande i Dalarna är svårslaget. I bakgrunden på den högra bilden syns midsommarstången vid Holens gammelgård i Tällberg. Stången står där hela året, och tas ner dagarna före Midsommarafton för att få en ny blomsterprakt.

 

Det är också här i Dalarna på Sätergläntan i Insjön som jag gått olika kurser och utbildningar inom just konsthantverk.

Koftor och tröjor

Klicka på bilderna för att förstora

Kofta i Ull, färg: Saffran och Skogsgrön

Randig poncho i norskt kamgarn

Handledsvärmare med tumhål och röd mössa med vit kant i Alpacka

Öppen linkofta

Kofta i Ull, färg: cerise/mörk rosa. Mönster i Ljus rosa